Met ingang van seizoen 2019 gaat The Orioles een samenwerking aan met Future Stars/Shurty Tremus. Hiermee denkt de vereniging nog meer kansen te kunnen bieden aan enthousiaste en/of talentvolle spelers en speelsters.

Voor de start van het seizoen 2018 stond The Orioles voor een bepaalde keuze in het versterken van het eerste honkbalteam en eerste softbal team. Bij beide teams waren spelers die naar een andere vereniging waren gegaan en heropbouw was noodzakelijk.

In de aanloop naar deze opbouw heeft het bestuur van de vereniging zich afgevraagd wat prioriteit moest krijgen: eventueel aanvulling vanuit het buitenland of het aanstellen van goed kader. De keuze is gevallen op het aanstellen van goed kader.

In eerst instantie is hiervoor Shurty Tremus binnen gehaald als trainer voor honkbal één. Ook heeft hij verschillende clinics gedaan voor (jeugd-) coaches en jeugd. In de loop van het seizoen moesten we helaas afscheid nemen van de coach van het eerste. Hiervoor hebben we Aldric Dunlop kunnen aantrekken als vervanger.

Shurty heeft in de loop van het seizoen aangegeven om naast spelen en training geven, ook een honkbalschool op te zetten voor enthousiaste en/of talentvolle jongeren. Dit commerciële initiatief zou dan plaats gaan vinden naast het trainen en spelen in clubverband voor The Orioles. Veel spelers en coaches, die Shurty al kende, waren geïnteresseerd in het plan en zijn tijdens de winterperiode van 2018 overgekomen naar The Orioles. Behalve spelen op hoog niveau in de junioren competitie is eventueel het spelen van wedstrijden in het eerste of tweede team ook een mogelijkheid om groei en ervaring op te doen.

Omdat het spelen van competitiewedstrijden in clubverband gebeurt, zijn de spelers allen lid van The Orioles. Hierbij worden ook één of twee trainingsmomenten vanuit de club geïnitieerd. Daarnaast biedt Shurty nog een intensief programma aan in de winter, het voorjaar en tijdens  het seizoen. Hiermee kunnen de trainingsmomenten oplopen tot vier of vijf per week. Deze aanvullende trainingen zijn het initiatief van Future Stars en vergoedingen lopen ook via Future Stars.

Future Stars zorgt voor trainers en maakt gebruik van de velden en overige accommodatie van The Orioles. Ook verzorgt Future Stars deelname aan internationale toernooien zoals Pony League en Little League. Hoewel deze initiatieven plaatsvinden op de accommodatie van The Orioles, is dit een activiteit van Future Stars.

The Orioles ziet wel een duidelijke meerwaarde in deze manier van verder opleiden. Door intensieve training en meerdere trainingsmomenten per week groeien jongeren naar een hoger niveau toe. Hoewel breedtesport een zeer belangrijk onderdeel is van de club, zijn we blij met de mogelijkheid om jeugd verder op te leiden en werken daarom graag samen met Future Stars.