De KNBSB hanteert al lange tijd specifieke namen voor onze jeugdcompetities: Pupillen, Aspiranten en Junioren. Om meer duidelijkheid te scheppen, noemen we onze huidige jeugdcompetities vanaf 2022 anders. Zowel internationaal als bij veel andere sporten en sportbonden, worden de volgende namen gebruikt, welke de KNBSB ook gaat invoeren. Ook onze teams krijgen dus een iets andere naam.

Leeftijd

Was

Wordt

 Tot en met 12 jaar

 Pupillen

 U12

 Tot en met 15 jaar

 Aspiranten

 U15

 Tot en met 21 jaar

 Junioren

 U21

BeeBall is inmiddels een begrip in de honk- en softball community. De naam BeeBall (voor U9) handhaven we dan ook nog steeds. Mede omdat er veel aparte producten voor de jongste doelgroep zijn ontwikkeld. 

De naam van deze doelgroepen zullen worden aangepast in de reglementen 2022, in Sportlink (bijvoorbeeld DWF) en op de communicatiekanalen van de bond zoals de website. We gebruiken vanaf 2022 deze nieuwe namen in alle communicatie. 

Peildatum leeftijden 

Als peildatum voor deze leeftijdscategorieën houden we voorlopig nog wel 1 oktober aan. Deze datum is ooit gekozen om gelijk te lopen met de klassen en leeftijden op scholen. 

(Overgenomen met de website van de bond met aanpassing in wij naar de bond; www.knbsb.nl).

Voor Orioles

Voor ons betekend het dat de namen van de verschillende jeugdteams ook zullen gaan veranderen in de verschillende uitingen.