In verband met het Corona-virus (COVID-19) zijn er vanmiddag nieuwe en verregaande maatregelen vanuit de regering opgelegd. Het betreft het terugbrengen van activiteiten. Dit geldt op verschillende gebieden. Dit advies is door NOC*NSF vertaald naar de sport toe en is door verschillende bonden, waaronder KNBSB overgenomen. Alle oefenwedstrijden, trainingen en andere bijeenkomsten zijn afgelast.

Kort gezegd komt het advies van de bond er op neer om tot en met het einde van deze maand (31 maart) geen oefenwedstrijden te spelen. Ook is het dringende advies om geen andere bijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, bijeenkomsten en vieringen door te laten gaan. Orioles neemt dit advies over en zal daarom alle oefenwedstrijden tot en met 31 maart afgelasten. Het Warming Up Tournament aan het einde van de maand is al afgelast en de deelnemers zijn afgezegd.

Ook trainingen, vergaderingen en bijeenkomsten in en op het complex zijn bij deze afgelast en zullen geen doorgang vinden. Ook andere sportbonden hebben dit verregaande advies gegeven aan hun leden.

Voor het algemeen geldt de maatregel om thuis te blijven bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd in dergelijke gevallen ook sociaal contact. Bel pas met de huisarts als de klachten verergeren.

Verdere informatie op Website Rijksoverheid en KNBSB.

Namens het bestuur,

Nico Knape