De staf van Honkbal 1 is de afgelopen periode uitgebreid met een nieuwe pitching coach. Eric de Vries is met ingang van heden verantwoordelijk voor de pitching staf van het eerste.

Doordat de resultaten achter zijn gebleven bij de verwachting en de pitching niet altijd liet zien wat er werd verwacht, vond het bestuur het een goede zaak om de pitching extra te ondersteunen. Dit in de vorm van een pitching trainer/coach.

Eric de Vries is al eerder betrokken geweest bij Orioles, in de voorbereiding op het seizoen 2011 heeft Eric de pitchers van het eerste en junioren 1 getraind voor het nieuwe seizoen. Destijds met spelers als Henk van Heijningen, Branden Schoenmaker en Lennart Meulstee heeft hij hard gewerkt aan het beter worden van de pitching staf.

Voor nu is de focus om de huidige pitching staf te verbeteren, zodat handhaving in de Overgangsklasse kan worden bewerkstelligd. Hiervoor is Eric eenmaal per weekend beschikbaar bij de wedstrijd en zal hij eenmaal per twee weken op maandag avond de pitchers trainen.

We heten Eric welkom en wensen hem veel plezier en succes!